Magyar Olimpiai
és Sportmúzeum

Múzeumpedagógiai programok

Tisztelt Látogatók! 

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkról részletesen a Kiállítások/Programok fül alatt olvashat.
 
Korábbi foglalkozásainkról képanyagot a Galériában talál.

Kérjük, kísérjék figyelemmel híreinket vagy facebook-oldalunkat!
Köszönjük!

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum munkatársai


Néhány korábbi foglalkozásunkról röviden: 
 
2016. augusztus 24-én a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola táborozói múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek nálunk részt. A gyerekek játékos feladatokkal ismerhették meg a "Magyar olimpiai sikerek 1896-2016" című kiállításunkat. A múzeumpedagógiai foglalkozás célja az volt, hogy elmélyítsék már meglévő ismereteiket általános olimpiatörténeti témában, illetve részletes ismereteket szerezzenek négy kimagasló sportolónkról, név szerint Hajós Alfrédról, Papp Lászlóról, Kabos Endréről és Puskás Ferencről.
Olyan játékos feladatokkal készültünk, melyek segítették a gyerekek önálló információgyűjtését, kreativitását.
Igazán színvonalas képregények készültek Papp Lászlóról, vicces karikatúrák örökítették meg Kabos Endre mesterét, Santinellit, de még az összekevert betűk sem okoztak nehézséget, így az anagrammák megoldásaként az aranycsapat tagjait is kitalálták.
Köszönjük a látogatást! Tovább a Galériára
 
2016. szeptember 30-án a Domokos Pál Péter Általános Iskola 7.a osztálya járt nálunk. Múzeumpedagógiai foglalkozáson egy rövid olimpiatörténeti tárlatvezetést követően elkészítették a kiállításból még hiányzó 2016-os riói olimpia poszterét, mely igazán jó hangulatban, a közös alkotás élményével készült, hogy hirdesse az idén elért magyar olimpiai sikereket!
Köszönjük a látogatást és az igazán színes és színvonalas posztert! Tovább a Galériára